Επικοινωνήστε για άμεσο ραντεβού
tel up
210 69 19 219 |
info@healthylady.gr
  • facebook
  • google
  • twitter

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus

 

Η μόλυνση από τον ιό των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων αποτελεί μια από τις πιο συχνές λοιμώξεις στις γυναίκες και είναι μια από τις βασικότερες αιτίες καρκίνου των γυναικών.

Το εμβόλιο κατά του ιού των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων (HPV) προστατεύει σε σημαντικό βαθμό από τους συχνότερους καρκινογόνους τύπους του ιού, αλλά όχι από όλους. Με τον εμβολιασμό, προσπαθούμε να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα νεαρά άτομα που ξεκινούν τη σεξουαλική τους ζωή, από τις επιπτώσεις μιας λοίμωξης από τον HPV. Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι η εκτός από τη σημαντικότατη προστασία που παρέχει το εμβόλιο, η γυναίκα πρέπει να συνεχίσει να έχει προστατευμένες ερωτικές επαφές, λόγω της πιθανότητας να μολυνθεί από κάποιο άλλο στέλεχος του ίου. Επίσης, ιδιαίτερα σημαντικό είναι να προστατευτούν και από τα υπόλοιπα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως ο έρπης των γεννητικών οργανων, η σύφιλη κλπ.

εμβολιο κονδυλωματων γυναικας

 

Όμως πολλοί από τους γονείς αποφεύγουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, καθώς πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο πρακτικά ενθαρρύνουν τα παιδιά στην έναρξη της σεξουαλικής τους ζωής από νεαρότερη ηλικία, καθώς αναστέλλονται οι φόβοι τους για την πιθανότητα κάποιας τέτοιας λοίμωξης. Για να μελετήσουμε αν ο εμβολιασμός κατά του HPV καταλήγει σε αύξηση της σεξουαλικότητας τους και σε μια λιγότερο προσεκτική προφύλαξη, μελετήθηκαν έφηβες γυναίκες που έλαβαν το εμβόλιο και καταγράφηκε η σεξουαλική τους συμπεριφορά.

Πριν από τον εμβολιασμό, οι περισσότερες δήλωναν ότι η ερωτική επαφή χωρίς προφυλακτικό είναι μια επικίνδυνη τακτική. Την ίδια πεποίθηση είχαν οι γυναίκες αυτές και μετά από τον εμβολιασμό τους. Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει ότι οι γυναίκες που εμβολιάζονται κατά του ιού δεν οδηγούνται στην ψευδαίσθηση ότι είναι προστατευμένες από όλα τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και συνεχίζουν να έχουν επαφές με προφυλακτικό. Συνεπώς, ο εμβολιασμός δεν παροτρύνει έμμεσα τις γυναίκες για πιο «επικίνδυνη» σεξουαλική συμπεριφορά.

Η μελέτη αυτή δείχνει ότι οι φόβοι των γονέων δεν έχουν βάση και πως με την κατάλληλη εκπαίδευση μπορούμε να δώσουμε στους νέους να καταλάβουν τόσο την αξία του εμβολιασμού, για την αποφυγή κάποιου γυναικολογικού (και όχι μόνο) καρκίνου, αλλά και την παράλληλη σημασία της συνεχούς προστασίας (με τη χρήση προφυλακτικού) από τα υπόλοιπα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

 

Διαβάστε ακόμα:

 

10 συχνές ερωτήσεις για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Τεστ Παπ: Η πρόληψη βασικός σύμμαχος κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Ιός Κονδυλωμάτων: Μπορεί να μεταδοθεί και χωρίς σεξουαλική επαφή;

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Κλείστε το ραντεβού σας

* Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά ”
 
210 69 19 219
info@healthylady.gr

ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ:
Μουσών 1 - Αθήνα 11524 (κόμβος Κηφισίας και Κατεχάκη, πλησίον ΛΗΤΩ)
τηλ. : 210 - 69 19 219
email: info@healthylady.gr

ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ
Κύπρου 61 (πλατεία Εσπερίδων) 16674
τηλ. : 210 96 80 885

ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλατεία Πετρινού) 22100
τηλ. : 2710 222225