Επικοινωνήστε για άμεσο ραντεβού
tel up
210 69 19 219 |
info@healthylady.gr
  • facebook
  • google
  • twitter

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus

τεστ παπΟι ρυθμοί ζωής σήμερα είναι καταιγιστικοί και ο ελεύθερος χρόνος ελάχιστος έως μηδενικός. Οι περισσότερες γυναίκες εργάζονται, είναι μητέρες και νοικοκυρές. Αποτέλεσμα είναι πολλές να παραμελούν την υγεία τους και ιδίως τα γυναικολογικά θέματα.

Οι γυναίκες ξεχνούν τον γυναικολόγο τους

 

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Υγείας της Γυναίκας στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου 1 στις 3 γυναίκες δεν είχε προγραμματισμένη επίσκεψη στο γυναικολόγο. Στην Ελλάδα η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, καθώς υπολογίζουμε ότι περίπου το 15% των γυναικών μόνο, επισκέπτεται το γυναικολόγο και είναι συνεπείς για τον τακτικό τους έλεγχο. Οι γυναίκες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι είναι σημαντική και η υγεία τους, η οποία πρέπει να μπαίνει σε προτεραιότητα.

Συμπτώματα του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

 

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ένας από τους συχνότερους καρκίνους στις γυναίκες. Τα βασικότερα συμπτώματα που θα μας βάλουν την υποψία για την ύπαρξη του είναι τα παρακάτω:

  • Μη φυσιολογική αιμορραγία, κυρίως μετά από ερωτική επαφή.

  • Πόνος στην πυελική χώρα

  • Πόνος κατά την σεξουαλική επαφή

  • Πολλά κολπικά υγρά

Επίσκεψη στον γυναικολόγο

 

Οι ειδικοί επιστήμονες συνιστούν σε όλες τις γυναίκες να επισκέπτονται γυναικολόγο, τουλάχιστον 1 φορά το χρόνο προληπτικά κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Το Τεστ Παπ είναι απαραίτητο να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο τουλάχιστον μέχρι τα 65 έτη (κάποιοι συστήνουν μέχρι τα 72 έτη) και επίσης σημαντική είναι η ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου. Με το Τεστ Παπ είναι εφικτό να ανιχνευτούν αλλοιώσεις πριν από την εκδήλωση καρκίνου και έτσι να προλάβουμε την εξέλιξη του και να σώσουμε τη ζωή της γυναίκας.

Άλλα σημαντικά μέτρα πρόληψης κατά του καρκίνου είναι:

  • Τακτικά Τεστ Παπ κάθε χρόνο

  • Χρήση προφυλακτικού κατά τις σεξουαλικές επαφές

  • Αποφυγή καπνίσματος

Εμβόλιο κατά του HPV

 

Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατευτεί η γυναίκα από την εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Ο εμβολιασμός κατά του ιού HPV συνιστάται στις γυναίκες από την ηλικία των 12 ετών και γενικότερα πριν την έναρξη των σεξουαλικών επαφών. Έτσι μπορούμε να προστατεύσουμε τις γυναίκες του «αύριο» από ένα σημαντικό ποσοστό κινδύνου.

 

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Κλείστε το ραντεβού σας

* Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά ”
 
210 69 19 219
info@healthylady.gr

ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ:
Μουσών 1 - Αθήνα 11524 (κόμβος Κηφισίας και Κατεχάκη, πλησίον ΛΗΤΩ)
τηλ. : 210 - 69 19 219
email: info@healthylady.gr

ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ
Κύπρου 61 (πλατεία Εσπερίδων) 16674
τηλ. : 210 96 80 885

ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλατεία Πετρινού) 22100
τηλ. : 2710 222225