Επικοινωνήστε για άμεσο ραντεβού
tel up
210 69 19 219 |
info@healthylady.gr
  • facebook
  • google
  • twitter

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus

Η εξέταση για τη μοριακή ανίχνευση του DNA του ιού των ονομάζεται τυποποίηση ή ταυτοποίηση. Με την εξέταση αυτή μπορούμε να βρούμε ακριβώς αν υπάρχει ο ιός και με ακρίβεια ποιος τύπος του ιού έχει μολύνει τη γυναίκα.

 

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε σε ένα από τα πιο γνωστά ιατρικά περιοδικά στις ΗΠΑ, μια νέα επιστημονική μελέτη έδειξε ότι όταν η τυποποίηση γίνεται σε γυναίκες με κάποιο πρόβλημα στο τεστ παπ, τότε η διάγνωση της παθολογίας του τραχήλου της μήτρας είναι πιο γρήγορη και πιο ολοκληρωμένη.

 

 

Όταν γνωρίζουμε ποιος ακριβώς τύπος του ιού έχει μολύνει τη γυναίκα, μπορούμε να ξέρουμε και το αν είναι επιθετικός ή όχι. Έτσι, μπορούμε να είμαστε πιο προσεκτικοί στις γυναίκες που η τυποποίηση δείχνει έναν πιο επιθετικό και καρκινογόνο τύπο του HPV. Με αυτόν τον τρόπο, η παρακολούθηση σε αυτές τις γυναίκες θα είναι πιο στενή και πιο αποτελεσματική. Αντίθετα, όταν η τυποποίηση δείξει ότι ο τύπος του ιού δεν είναι επιθετικός, τότε μπορούμε να καθησυχάσουμε τη γυναίκα, ώστε να μην προκαλούμε άδικα φόβους ή και πανικό.

 

 

Η μελέτη διερεύνησε τεράστιο αριθμό γυναικών και έδειξε ότι όταν χρησιμοποιούμε τυποποίηση για τον ιό των κονδυλωμάτων, η διάγνωση γίνεται 4 φορές γρηγορότερα, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο για την έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος. Επίσης, η πιθανότητα σωστής διάγνωσης ήταν σημαντικά υψηλότερη για όσες έκαναν τυποποίηση, σε σχέση με τις υπόλοιπες που έμειναν μόνο στην εξέταση Παπανικολάου.

 

 

Συμπερασματικά, η τυποποίηση ή ταυτοποίηση του ιού των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων (HPV) είναι μια μέθοδος που μπορεί να μας βοηθήσει αρκετά στην ολοκληρωμένη και πολύ πιο γρήγορη διάγνωση, παρακολούθηση και αντιμετώπιση των αλλοιώσεων που παρουσιάζονται στο τεστ Παπ. 

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Κλείστε το ραντεβού σας

* Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά ”
 
210 69 19 219
info@healthylady.gr

ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ:
Μουσών 1 - Αθήνα 11524 (κόμβος Κηφισίας και Κατεχάκη, πλησίον ΛΗΤΩ)
τηλ. : 210 - 69 19 219
email: info@healthylady.gr

ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ
Κύπρου 61 (πλατεία Εσπερίδων) 16674
τηλ. : 210 96 80 885

ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλατεία Πετρινού) 22100
τηλ. : 2710 222225