Επικοινωνήστε για άμεσο ραντεβού
tel up
210 69 19 219 |
info@healthylady.gr
  • facebook
  • google
  • twitter

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus

Οι καλοκαιρινοί μήνες μπορεί να επιβαρύνουν τη γυναικολογική υγεία της γυναίκας, καθώς υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα για φλεγμονές των γεννητικών οργάνων. Το καλοκαίρι και οι διακοπές, συνδυάζονται πολλές φορές με εμφάνιση γυναικολογικών προβλημάτων όπως κολπίτιδες, μυκητιάσεις, διαταραχές κύκλου, άλλες λοιμώξεις κ.α.

Ποιοι είναι οι πιο βασικοί λόγοι της εμφάνισης κονδυλωμάτων

 

Δυστυχώς, πολλές “επιπόλαιες” καλοκαιρινές σχέσεις και ερωτικές επαφές προκαλούν λοιμώξεις από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), με τελικό αποτέλεσμα να εμφανίζονται κονδυλώματα. Ο HPV αποτελεί το πιο συχνό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, προσβάλλοντας και ταλαιπωρώντας έως και το 80% του σεξουαλικά ενεργού πληθυσμού. Το πρόβλημα είναι ασφαλώς μεγαλύτερο για τις γυναίκες, καθώς κάποιοι τύποι του ιού HPVσυνδέονται με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

 

κονδυλωματα και καλοκαιρι, διακοπες

 

 

Το καλοκαίρι η πιο χαλαρή διάθεση και η μεγαλύτερη συχνότητα σεξουαλικών επαφών, οδηγεί πολλές φορές και σε μειωμένη χρήση του απαραίτητου προφυλακτικού. Η σωστή χρήση του προφυλακτικού προφυλάσσει από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και έτσι και από τα κονδυλώματα. Δεν παρέχει 100% προστασία για τον HPV, γιατί ενδέχεται να είναι σε σημείο που δεν καλύπτει το προφυλακτικό και έτσι να μεταδοθεί μέσω δερματικής επαφής, αλλά είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος που διαθέτουμε μέχρι σήμερα. 

 

Έγκαιρη κι έγκυρη διάγνωση κονδυλωμάτων από γυναικολόγο

 

Μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, είναι σημαντική η επίσκεψη σε γυναικολόγο για να εξακριβωθεί αν η γυναίκα πάσχει από τον ιο HPV. Πολλές φορές τα κονδυλώματα δεν φαίνονται ούτε μπορεί να τα καταλάβει η γυναίκα με απλή ψηλάφηση. Η έγκυρη διάγνωση μπορεί να γίνει μόνο από γυναικολόγο. Αν μάλιστα γίνει σε πρώιμο στάδιο τότε μπορούν να εξαλειφθούν ευκολότερα και με μεγαλύτερη επιτυχία. Παράλληλα, μπορεί να γίνει εξέταση και για την παρουσία άλλων μικροβίων ή προβλημάτων.

Η γυναίκα θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο ιός HPV εφόσον μεταδοθεί δεν θεραπεύεται και θα παραμείνει για πάντα στον οργανισμό της. Αυτό το οποίο μπορεί να θεραπευτεί είναι τα συμπτώματα του ιού, δλδ. τα κονδυλώματα ή οι βλάβες στον τράχηλο της μήτρας.

Θεραπεία κονδυλωμάτων

 

Η πρόοδος της ιατρικής επιστήμης δίνει σήμερα στον γυναικολόγο τη δυνατότητα να εξαφανίσει τα κονδυλώματα με διάφορους τρόπους. Παλαιότερα χρησιμοποιούσαν Χειρουργική επέμβαση και κρυοπηξία (πάγωμα των κυττάρων). Σήμερα υπάρχουν και αλοιφές για την αντιμετώπιση πολύ μικρών βλαβών. Ανάλογα με τη θέση και το μέγεθος των κονδυλωμάτων, ο γυναικολόγος θα επιλέξει και την κατάλληλη θεραπευτική μέθοδο. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως, η καλύτερη λύση είναι η καταστροφή των κονδυλωμάτων με laser που είναι η πιο εύκολη και γρήγορη μέθοδος. Επίσης, η χρήση του laser κατά των κονδυλωμάτων παρέχει και το καλύτερο αποτέλεσμα αισθητικά, καθώς, συνήθως, δεν αφήνει κανένα σημάδι.

 

 

 


Κλείστε το ραντεβού σας

* Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά ”
 
210 69 19 219
info@healthylady.gr

ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ:
Μουσών 1 - Αθήνα 11524 (κόμβος Κηφισίας και Κατεχάκη, πλησίον ΛΗΤΩ)
τηλ. : 210 - 69 19 219
email: info@healthylady.gr

ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ
Κύπρου 61 (πλατεία Εσπερίδων) 16674
τηλ. : 210 96 80 885

ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλατεία Πετρινού) 22100
τηλ. : 2710 222225