Επικοινωνήστε για άμεσο ραντεβού
tel up
210 69 19 219 |
info@healthylady.gr
  • facebook
  • google
  • twitter

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus

Ξεκινά την Κυριακή η Παγκόσμια Εβδομάδα εμβολιασμού, η οποία έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία βδομάδα του Απριλίου. Τα εμβόλια προστατεύουν πλέον περισσότερα παιδιά από ποτέ αλλά το πρόβλημα παραμένει ειδικά σε περιοχές του πλανήτη που πλήττονται από πολέμους και σε αρκετές χώρες του Τρίτου Κόσμου.

εμβολιo hpvΣύμφωνα με την Unicef 1 στα 5 παιδιά στερείται εμβολίων παρά το γεγονός ότι χρειάζονται την ανοσοποίηση περισσότερο από ποτέ. Σύμφωνα με μελέτες το μεγαλύτερο ποσοστό μη εμβολιασμένων παιδιών είναι στο Νότιο Σουδάν με 60% και ακολουθούν Σομαλία και Συρία με 58% και 57% αντίστοιχα. Ειδικά στη Συρία, επανεμφανίστηκε μετά από 15 χρόνια η πολιομυελίτιδα καθώς το ποσοστό εμβολιασμών που ήταν 80% το 2010 σήμερα είναι στο 45%. Μεγάλο παραμένει το πρόβλημα και σε Νιγηρία, Πακιστάν, Κογκό, Αφγανιστάν κ.α. Σε όλες αυτές τις χώρες είναι αυξημένα τα κρούσματα θανατηφόρων ασθενειών όπως ιλαρά, πολιομυελίτιδα, ευλογιά, νεογνικό τέτανο κ.α.

Η Unicef κάνει κάθε χρόνο παγκόσμιες εκστρατείες και καταφέρνει να παρέχει το 1/3 των εμβολίων στα παιδιά. Χαρακτηριστικά, το 2012 η Unicef προμήθευσε σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων και 500 εκατομμύρια σύριγγες, βοηθώντας ταυτόχρονα στην διατήρηση των χαμηλών τιμών για εμβολιασμό.

Σήμερα οι εμβολιασμοί σώζουν 2-3 εκατομμύρια παιδιά ανά έτος, τα προστατεύουν από πολλές επικίνδυνες ασθένειες και έχουν καταλυτική σημασία κατά της παιδικής θνησιμότητας. Επίσης αποτελούν μια από τις καλύτερες και φθηνότερες επενδύσεις στον χώρο της υγείας. Παρά το γεγονός αυτό, μένουν να γίνουν πολλά για την βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης παγκοσμίως. Σύμφωνα με μελέτες, η αύξηση των εμβολιασμών σε 70 από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου θα μπορούσε σε διάρκεια 10 ετών να σώσει 6,5 εκ. ζωές και παράλληλα να εξοικονομήσει περίπου 150 δις δολάρια.

Το θετικό γεγονός για την χώρα μας είναι ότι έχει γίνει σημαντική πρόoδος τα τελευταία χρόνια. Σχεδόν 100% είναι η κάλυψη με το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας, της ιλαράς και του τριπλού εμβολίου διφθερίτιδας - κοκίτη – τετάνου.

Σημαντικό ρόλο για την υγεία της γυναίκας παίζουν και τα εμβόλια κατά των συχνότερων τύπων του ιού HPV. Ο ΗPV (ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων), είναι η αιτία που προκαλεί τα κονδυλώματα στα γεννητικά όργανα, σε γυναίκες και άνδρες, αλλά και για κάποιες βλάβες στον τράχηλο της μήτρας, που μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο του τραχήλου. Τα νέα εμβόλια, που έχει ο γυναικολόγος στο “οπλοστάσιό” του, προστατεύουν σε σημαντικό βαθμό και αποτελούν ένα νέο όπλο για την πρόληψη από τις βλάβες, που μπορεί να προκαλέσει ο ιός.


Κλείστε το ραντεβού σας

* Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά ”
 
210 69 19 219
info@healthylady.gr

ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ:
Μουσών 1 - Αθήνα 11524 (κόμβος Κηφισίας και Κατεχάκη, πλησίον ΛΗΤΩ)
τηλ. : 210 - 69 19 219
email: info@healthylady.gr

ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ
Κύπρου 61 (πλατεία Εσπερίδων) 16674
τηλ. : 210 96 80 885

ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλατεία Πετρινού) 22100
τηλ. : 2710 222225