Επικοινωνήστε για άμεσο ραντεβού
tel up
  • instagram
  • facebook
  • twitter

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus

Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (ΗPV), είναι η αιτία για τα κονδυλώματα στα γεννητικά όργανα. Προσβάλλει συνήθως άτομα νεαρής ηλικίας. Οι περισσότερες γυναίκες μολύνονται από 

  τον ιό μέσα στα πρώτα χρόνια της σεξουαλικής τους δραστηριότητας. Είναι τόσο συχνός ώστε όπως υπολογίζουμε μία στις τρεις με μία στις τέσσερεις περίπου σεξουαλικά δραστήριες γυναίκες έχουν μολυνθεί από κάποιο τύπο του ιού, μέχρι την ηλικία των 30 ετών.

Ως κύριος παράγοντας για τη μετάδοση του Ιού θεωρείται η σεξουαλική συμπεριφορά. Η ηλικία στην οποία ξεκίνησαν οι σεξουαλικές επαφές ο μεγάλος αριθμός σεξουαλικών συντρόφων, η χρήση ή όχι προφυλακτικού, ο αριθμός τελειόμηνων κυήσεων, η μακροχρόνια χρήση αντισυλληπτικών δισκίων (ΑΔ) για πάνω από 5 χρόνια, καθώς οι γυναίκες παύουν να χρησιμοποιούν προφυλακτικό για αντισύλληψη, το κάπνισμα, άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, η διατροφή, και η ανοσολογική απάντηση της γυναίκας επηρεάζουν την πιθανότητα μετάδοσης του ιού. Όλα τα παραπάνω επηρεάζονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τις καλοκαιρινές διακοπές.

κονδυλωματα το καλοκαιρι

Ο ιός μεταδίδεται κυρίως με την χωρίς προφύλαξη σεξουαλική επαφή. Όπως είναι γνωστό, το καλοκαίρι η σεξουαλική δραστηριότητα αυξάνεται. Η ευχάριστη διάθεση και η ξενοιασιά των διακοπών ανεβάζουν και την ερωτική διάθεση. Επίσης, η αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ κατά τις διακοπές μπορεί να μειώσει τις αναστολές για σεξουαλική επαφή αλλά και να χαλαρώσει την χρήση προφυλακτικού, καθώς οι άμυνες μειώνονται. Για το λόγο αυτό και οι βλάβες από τον ιό, δηλαδή τα κονδυλώματα εμφανίζονται συχνότερα, λίγο μετά το καλοκαίρι.

Ο Ιός HPV παραμένει για το υπόλοιπο της ζωής του ανθρώπου αλλά οι βλάβες μπορούν αν αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.

Φυσικά, ανάλογα και με την κατάσταση της φυσικής άμυνας του οργανισμού, τα κονδυλώματα μπορεί να επανεμφανιστούν. Διάφορες θεραπείες που έχουν προταθεί μπορούν να βοηθήσουν. Όμως φαίνεται ότι τα πιο γρήγορα αποτελέσματα με το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα μπορούμε να τα πετύχουμε με τη χρήση των LASER. Έτσι, έχουμε πολύ καλό έλεγχο στο βάθος και στην έκταση της καταστροφής της βλάβης. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι τόσο καλό ώστε μετά από μικρό χρονικό διάστημα οι βλάβες – κονδυλώματα εξαφανίζονται εντελώς.

 

Flexi Custom Code

Please select the first day of your last menstrual period:

/ /

Usual number of days in your period:

 

 


Κλείστε το ραντεβού σας

* Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά ”
 

ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ:
Μουσών 1 - Αθήνα 11524 (κόμβος Κηφισίας και Κατεχάκη, πλησίον ΛΗΤΩ)
τηλ. : 210 - 69 19 219
email: info@healthylady.gr

ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ
Κύπρου 61 (πλατεία Εσπερίδων) 16674
τηλ. : 210 96 80 885

ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλατεία Πετρινού) 22100
τηλ. : 2710 222225