Επικοινωνήστε για άμεσο ραντεβού
tel up
  • instagram
  • facebook
  • twitter

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus

κονδυλωματα laser

Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων είναι γνωστός και με το όνομα ΗPV. Είναι ίσως το πιο συχνό σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα που προκαλεί τα κονδυλώματα στα γεννητικά όργανα ανδρών και γυναικών. Κάποιοι άλλοι τύποι του ιού μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στον τράχηλο της μήτρας, που ίσως σε κάποιες γυναίκες οδηγήσουν σε καρκίνο του τραχήλου.

Έχει βρεθεί ότι περίπου 70-80% των σεξουαλικά ενεργών ανθρώπων θα μολυνθούν από τον ιό σε κάποια στιγμή της ζωής τους. Η διάδοση του ιού είναι πιο συχνή στα νέα άτομα που έχουν πιο έντονη σεξουαλική δραστηριότητα με συχνότερη εναλλαγή ερωτικών συντρόφων.

Η πρόληψη από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας με το τεστ Παπανικολάου (test pap) έχει προσφέρει πολύ μεγάλη βοήθεια, σώζοντας τη ζωή σε εκατομμύρια γυναικών. Για το λόγο αυτό η εξέταση πρέπει να γίνεται απαραίτητα σε τακτά χρονικά διαστήματα, από κάθε γυναίκα που έχει σεξουαλικές επαφές ή που είχε παλαιότερα.Τα νεότερα δεδομένα που έχουμε σχετικά με τον HPV αφορούν τόσο την πρόληψη όσο και τη θεραπεία των βλαβών:
Τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται μια νέα συμπληρωματική εξέταση που ονομάζεται τυποποίηση ή ταυτοποίηση HPV. Με την εξέταση αυτή ανιχνεύουμε το DNA του ιού  και έτσι ξέρουμε με μεγάλη ακρίβεια αν υπάρχει κάποιος τύπος HPV και ποιος είναι αυτός ο τύπος που έχει προσβάλει τη γυναίκα. Με τον τρόπο αυτό ξέρουμε πόσο επιθετικός και επικίνδυνος ή όχι μπορεί να είναι ο ιός και μπορούμε να σχεδιάσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια την παρακολούθηση που πρέπει να έχει η συγκεκριμένη γυναίκα, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την προστασία και την ασφάλεια της.

Σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της λοίμωξης από τον ιό παίζουν και τα εμβόλια που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια κατά των συχνότερων τύπων HPV. Τα εμβόλια προστατεύουν περίπου από το 70% των περιπτώσεων να εμφανίσει η γυναίκα καρκίνο του τραχήλου και κατά 90% να εμφανίσει οξυτενή κονδυλώματα.

Άλλη σημαντική εξέλιξη αποτελεί η εφαρμογή των  LASER για την αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων. Φαίνεται ότι προσφέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα, καθώς έχουμε το πλεονέκτημα ότι μπορούμε να θεραπεύσουμε τα κονδυλώματα χωρίς να προκαλούμε σοβαρό έγκαυμα ή ερεθισμό. Αυτό γίνεται επειδή ελέγχουμε με απόλυτη ακρίβεια την έκταση και το βάθος της θεραπείας. Έτσι, καταφέρνουμε να συνδυάσουμε ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα (που σχεδόν ποτέ δεν αφήνει σημάδια εκεί που κάποτε υπήρχαν τα κονδυλώματα) αλλά και μια άμεση θεραπευτική λύση χωρίς τη μακροχρόνια χρήση καυστικών αλοιφών. Όμως και στις βλάβες του τραχήλου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σύγχρονες μεθόδους που μας βοηθούν να λύσουμε το πρόβλημα όταν αυτό εμφανιστεί.


Κλείστε το ραντεβού σας

* Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά ”
 

ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ:
Μουσών 1 - Αθήνα 11524 (κόμβος Κηφισίας και Κατεχάκη, πλησίον ΛΗΤΩ)
τηλ. : 210 - 69 19 219
email: info@healthylady.gr

ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ
Κύπρου 61 (πλατεία Εσπερίδων) 16674
τηλ. : 210 96 80 885

ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλατεία Πετρινού) 22100
τηλ. : 2710 222225